« Terug

Kunstgras met kinderen en/of dieren: Waar moet u op letten?

adorable-animal-animal-photography-blur-515873.jpg16 mrt

Nog even... En dan is het weer zomer! Waar denkt u dan aan? Op vakantie gaan met het gezin, of lekker in de tuin zitten met de poes op schoot? Om een 'groene tuin' te creëren, wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van kunstgras. Altijd groen, een natuurlijke uitstraling en onderhoudsvriendelijk. Voordat u overstag gaat, is het belangrijk om u goed te verdiepen in de verschillende soorten. Dat zijn er namelijk een heleboel. Welk kunstgras is bijvoorbeeld het best voor uw kinderen om op te spelen? En gaat uw gras niet kapot, wanneer uw hond zijn dagelijkse speelkwartiertje heeft? Wij laten u graag kennismaken met onze keuzehulp van Kunstgrasdepot.

Kunstgras en kinderen

Houdt uw kind ook zo van buitenspelen? Lekker ravotten in de tuin of met speelgoed bezig zijn. Kunstgras zorgt ervoor dat uw kind veilig kan spelen op een zachte ondergrond van vezels en zichzelf niet snel zal bezeren. De shockpad platen die wij in ons assortiment aanbieden, zorgen voor extra demping en verzachten een val. Ideaal om bijvoorbeeld onder een schommel of ander speeltoestel te plaatsen.

Kunstgras zorgt ervoor dat uw kind veilig kan spelen.

Maar hoe veilig is kunstgras dan echt? Uit een test blijkt dat kunstgras net zo veilig is als speelgoed en geen schadelijke stoffen bevat. Goed om te weten, want u zit natuurlijk niet te wachten op een allergische reactie.

wendy-aros-routman-DuIPj3lqItY-unsplash.jpg

Nog een leuk huishoudelijk feitje: Kunstgras laat geen vervelende vlekken achter in de kleding, dus laat die wasmachine maar wat minder vaak draaien ;)

Kunstgras en huisdieren

Katten, honden en konijnen kunnen prima in kunstgras spelen of rollen. Het heeft zelfs een aantal voordelen! Het is lekker zacht voor de pootjes en het gras brengt weinig vuil met zich mee. Zeker uw kat zal zich snel een eigen 'kunstgras-plekje' toe eigenen. Heeft u een konijn dat veel knaagt? Dan is kunstgras onder de ren niet geschikt. Het konijn kan bij knagen plastic binnenkrijgen en dat willen wij, uzelf en het konijn liever niet!

Niet het meest smakelijke onderwerp, maar wij willen het toch even aankaarten. Want wat als uw huisdier zich zo op zijn/haar gemak voelt, dat ook de ontlasting hier gedaan wordt? Urine is geen probleem, dit spoelt snel weg door de kleine gaatjes in het tapijt. De grote boodschap is echter een ander verhaal... Dit moet wel opgeruimd worden en eventueel weggespoeld worden met een tuinslang.

Bezoek ons en test het kunstgras uit

Meer advies nodig, of wilt u het kunstgras uittesten? Wij helpen u graag met het maken van de goede keuze. In onze showroom vindt u alle soorten, maten en kleuren kunstgras die geschikt zijn voor een tuin met kinderen en dieren. Kom gerust langs en neem vooral uw kind(eren) en/of huisdier* mee!

*Alleen honden zijn toegestaan ;)

Bekijk hier de route naar de showroom

« Terug

Scroll naar boven