« Terug

Het mooie project in Zuid-Frankrijk

Foto1.JPG04 mei

Kunstgrasdepot staat niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland voor u klaar. In dit blog vertellen wij over de mooie opdracht in Zuid-Frankrijk. In een kleine week tijd hebben wij ook hier een mooi nieuw gazon opgeleverd.

"Het begon allemaal bij het eerste contact met de klant. De klanten waren op zoek naar een bedrijf waarbij alles van A tot Z geregeld kon worden", vertelt Reinier, eigenaar van Kunstgrasdepot. "Nou, dan zit je bij Kunstgrasdepot goed!"

"Na een afspraak (geheel coronaproof) bij ons in de showroom zijn we aan de slag gegaan. Eerst hebben we plattegronden uitgewisseld en gekeken hoeveel kunstgras er nodig is om de gewenste oppervlakte van kunstgras te voorzien. Daarna gingen wij zelf met de afmetingen aan de slag: wat komt het gunstigst uit als je kijkt naar de rolbreedtes en vleugrichting van het kunstgras. Nadat wij alles netjes hadden uitgewerkt kon er een voorstel worden gemaakt", aldus Reinier.

Van start

Naar alle tevredenheid van de klant kreeg Kunstgrasdepot een akkoord voor het uitvoeren van de opdracht en konden zij van start! Op 2e paasdag begonnen Reinier en collega Sander aan de ruim 1100 km lange reis. "De wegen waren vanwege de pandemie vrij rustig en kwamen lekker vroeg aan bij onze bestemming."

De eerste dagen

Foto2

Foto3

"We begonnen de volgende morgen vroeg met de voorbereidingen; het afgraven en afvoeren van de grond. Kunstgras mag niet op grond gelegd worden in verband met de drainage van het water. Grond voert geen vocht af maar houdt juist vocht vast, waardoor je sneller last krijgt van mosgroei in het kunstgras. Wij adviseren om kunstgras altijd op een laag zand te leggen van minimaal 8 cm."

Uitdaging

Foto4

"In totaal was het plan om 240 m2 kunstgras aan te leggen in twee gedeeltes van de tuin. Bij de woning zelf en het andere gedeelte bij het zwembad. Dit laatste gedeelte lag ruim 1,5 meter hoger. U begrijpt het al; een behoorlijke uitdaging om met onze machines te komen!"

Dag 3

Foto5

"Dag 3 is aangebroken! In de eerste 2 dagen hebben we het zwembadgedeelte kunnen afronden. Zie hierboven het resultaat. Is het niet prachtig geworden?!"😉

Foto6

Dag 3 was bijna op de helft. Het weer was prachtig, lekker zonnetje en de mannen gingen vol goede moed verder met het gedeelte bij het huis. Nadat Sander alles aangetrild en gevlakt had, kon het installeren van het drukverdeeldoek beginnen. "Drukverdeeldoek wordt gebruikt voor onder het kunstgras. Hiermee voorkomt u kuilen en putten in de ondergrond van het kunstgras." Nadat dit gebeurd was, konden ze verder met het aanbrengen van het kunstgras zelf.

Oplevering

Foto7

Vandaag is de grote dag, alles is af! Reinier: "We begonnen de ochtend met het verlijmen van de naden van het kunstgras. Dit is een lastig karwei: de verwerkingstijd van de 2 componenten lijm is niet lang en het is belangrijk dat het kunstgras netjes tegen elkaar aan zit, zodat er geen naad ontstaat." Na de verlijming wordt het kunstgras rondom vastgezet met U-pennen en ingezand met silicazand. Dit zand zorgt ervoor dat de mat zwaarder wordt en de vezels beter omhoog blijven staan.

Ook kunstgras in het binnen- en/of buitenland?

Al met al een hele gave klus! Wilt u ook graag kunstgras aanschaffen voor bij uw (vakantie)woning in het binnen- en/of buitenland? Kom eens langs in onze showroom, dan kunnen wij u er alles over vertellen!

« Terug

Scroll naar boven