« Terug

Waarom kunstgras instrooien met zand?

Kunstgrasdepot_Algemeen-Nieuws_1.jpg07 mrt

De laatste tijd krijgen wij regelmatig de vraag waarom wij het adviseren om kunstgras in te strooien met zand. Hierbij een nieuwe blog met alle voordelen van het instrooien van het gras;

Het kunstgras wat Kunstgrasdepot verkoopt is kunstgras voor in en om het huis. Wij verkopen ruim 45 soorten kunstgras met allemaal verschillende vezelhoogtes, variërend van 8 mm tot 52 mm. Hoe hoger de vezel, hoe meer kracht de vezel nodig heeft om rechtop te blijven staan. Om dit proces makkelijker te maken geven wij het advies om het kunstgras vanaf +/- 25 mm in te strooien met silica zand.

Belangrijk: om de kunstgrasvezels te ondersteunen of de kunstgrasmat te verzwaren voor extra stabiliteit, gebruiken wij silica zand. Silicazand is fijnkorrelig, natuurlijk en uiterst zuiver zand. Wij strooien nooit rubberen korrels in het gras!

Voordelen van het gebruik van instrooizand

Het kunstgras instrooien met zand kent vele voordelen;

  • Het zand valt tussen de kunstgrassprietjes en zorgt ervoor dat de vezels omhoog blijven staan.
  • Het vertraagt het proces van platliggen.
  • Het zand beschermt de grasmat en zorgt tevens voor stabiliteit, daardoor komen er geen vouwen of kreukels in het gras bij veelzijdig gebruik.
  • Het zand verzwaard het kunstgras, daardoor blijft de mat op zijn plaats en hoeft niet op een andere manier worden vastgezet.
  • En een ander voordeel is het instrooien van zand in de grasmat, dat het kunstgras brandwerend maakt.

Kiest u een soort kunstgras met een vezelhoogte van meer dan 25 mm, dan adviseren wij om het kunstgras in te vegen met silica zand, uiteindelijk verhoogt het zand de levensduur van het gras.

Het kunstgras ziet er natuurlijker uit!

Je zal het waarschijnlijk niet geloven, maar je kunstgras ziet er natuurlijker uit wanneer het wordt ingestrooid met zand. Het zand helpt niet alleen dat de vezels mooi rechtop blijven staan, maar door het zand in het kunstgras te borstelen gaan de kunstgras sprietjes ook in verschillende posities staan. Dit ziet er een stuk natuurlijker uit!

Feiten over instrooizand

Het zand dat wordt gebruikt voor kunstgras is speciaal voor kunstgras! En is dus geen ‘gewoon’ zand. Het zand is specifiek ontwikkeld voor het gebruik in kunstgras. Gebruikt u een willekeurig soort zand, dan scheuren op korte termijn vele vezels van de grasmat omdat elk willekeurig soort zand erg scherp is. Dit voorkomt u uiteraard met het gebruik van Silica zand. Feiten:

  • Zand is een natuurlijk product, is schoon en is geen voeding voor onkruid
  • Het zand neemt geen vocht op, zodat uw gazon water doorlaatbaar blijft en snel droogt na een regenbui.
  • Het zand is zwaar en kan niet wegwaaien o.i.d. u kunt nog steeds gebruik maken van de bladblazer om bladeren van het gazon te verwijderen.
  • Het zand zal niet uit het gras gelopen worden, het wordt bedekt door de kunstgrasvezels’
  • Blijft nog steeds 100% kindvriendelijk, Kinderen kunnen over het gras blijven kruipen zonder last te hebben van het zand.

Heeft u interesse? Wilt u een afspraak maken voor prijzen en mogelijkheden?

Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder!

« Terug

Scroll naar boven