« Terug

Waar houd ik rekening mee bij het kopen van kunstgras?

Kunstgrasdepot_Veelgestelde-vragen-over-kunstgras_Blog-3.jpg09 jan

Altijd groen, zeer onderhoudsvriendelijk, een natuurlijke uitstraling: allemaal voordelen die kunstgras u te bieden heeft. Als u kunstgras wilt kopen is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat er veel verschillende soorten kunstgras zijn: tuin kunstgras, balkon/terras kunstgras, gekleurd kunstgras en sport kunstgras. En binnen deze categorieën zijn er ook nog tal van variaties. Gelukkig zijn er specialisten die u een passend advies kunnen geven en u wegwijs maken in de kunstgraswereld.

Kunstgras kopen

“Zodra er een klant bij ons in de showroom is om kunstgras te kopen vraag ik waar hij het kunstgras wil leggen, welke verwachtingen hij heeft en hoe het gebruikt gaat worden. Zo komen we al snel tot de juiste kunstgrassoort”, aldus kunstgrasspecialist Reinier Verhoeven. Bij kunstgras kopen geeft de toegepaste kunststof doorgaans de doorslag. Er zijn 2 soorten kunststof waarvan kunstgras wordt gemaakt: Polytheen (PE) en Polypropeen (PP). Wanneer adviseren we PE en wanneer PP?

PE kunstgras

PE is een zachte kunststofsoort, het kunstgras dat hiervan wordt gemaakt is dat dus ook. Het heeft een redelijk lange vezelhoogte wat ideaal is voor kleine kinderen. Zo krijgen ze geen rode knietjes als ze eroverheen kruipen. Hilton is een voorbeeld van kunstgras dat we regelmatig leveren aan mensen met kinderen. Het is namelijk extra zacht dankzij de 30 millimeter hoge vezels en de goede dichtheid. Bovendien is dit product een lust voor het oog. Door de mix van licht- en donkergroene sprieten is het een van de meest realistische kunstgrassoorten die er is.

Kunstgrasdepot heeft de grootste overdekte showtuin van de regio.

Wees niet langer onzeker over uw gras. Stap nu over naar kunstgras!

PP kunstgras

PP is een hardere en stevigere kunststofsoort. Gaat u het kunstgras voor bijvoorbeeld sportdoeleinden gebruiken? Dan raden we PP kunstgras aan. Het blijft namelijk beter omhoog staan en blijft netjes bij intensief gebruik. De kunstgrassoort Playgrass, zeer geschikt voor sporten, is bijvoorbeeld van PP gemaakt.

PP kunstgras is eveneens goed toepasbaar op een balkon of terras. Hier loop je over het algemeen veel op, dus het is van belang dat het niet plat gaat liggen. Ook staan de vezels dichter bij elkaar, waardoor u het gemakkelijk schoon kunt maken.

Kunstgras beleving in onze showroom

Reinier: “Kunstgrasdepot heeft de grootste overdekte showtuin van de regio. Je kunt het gras beleven alsof het al bij je in de tuin of op het balkon ligt. De verschillen tussen PE en PP worden daardoor ook gelijk duidelijk.” Benieuwd naar ons showroom? We zijn open van dinsdag tot en met zaterdag. U bent van harte welkom!

Wees niet langer onzeker over uw gras. Stap nu over naar kunstgras!

« Terug

Scroll naar boven