« Terug

Wat is een ideale kunstgras ondergrond?

Kunstgrasdepot_Veelgestelde-vragen-over-kunstgras_Blog-1.jpg06 mrt

Bent u van plan om zelf kunstgras aan te leggen? Een goede ondergrond is bijna even belangrijk als het kunstgras zelf. Anders gaat het verzakken of er ontstaan kuilen en putten. Dit zou erg zonde zijn en bovendien onveilig. Op een gegeven moment is het kunstgras dan niet meer beloopbaar of bespeelbaar en moet u het veel sneller vervangen dan na de gangbare 15 jaar. Maar wat is nu de ideale kunstgrond ondergrond? Kunstgrasspecialist Reinier Verhoeven legt het uit.

Ondergrond kunstgras

“De ideale ondergrond voor kunstgras in de tuin of op het sportveld is zand, het liefst brekerzand. Dit laat namelijk gemakkelijker water door, wat bevorderlijk is voor de drainage. Aarde laat water niet goed door. Als het regent klinkt aarde in waardoor er kuilen in het kunstgras kunnen ontstaan of er gaat mos en ander onkruid doorheen groeien. Dat is slecht voor de kwaliteit van de mat. Ligt er aarde op het gazon? Dan graven we het eerst af en we voeren vervolgens het zand aan.”

Drukverdeeldoek

“Met alleen zand ben je er nog niet. Voordat we de grasmatten erop leggen plaatsen we een drukverdeeldoek. Deze doek zorgt ervoor dat het kunstgras egaliseert, gaat onkruidgroei tegen en voorkomt dat er kuilen en putten in het zand ontstaan. Het verdeelt ook de meeste druk van voetstappen als er over het gras wordt gelopen.”

Een shockpad is de ideale kunstgras ondergrond voor op een balkon of dakterras.

Wees niet langer onzeker over uw gras. Stap nu over naar kunstgras!

Shockpad

Kunstgras wordt niet alleen in de tuin gelegd, maar ook op het balkon of het dakterras. Hier is een goede kunstgras ondergrond eveneens belangrijk. Reinier: “Een shockpad is de ideale kunstgras ondergrond voor op een balkon of dakterras. Dit is een drainagemat die tegelijkertijd voor een goede valdemping zorgt. Het regenwater kan gemakkelijk weglopen en het biedt veiligheid voor de gebruiker.”

Meer informatie kunstgras ondergrond

Gaat u zelf kunstgras aanleggen en wilt u meer weten over de ideale kunstgras ondergrond? Neem dan vooral contact met ons op. Reinier staat u graag te woord en helpt u waar nodig. U kunt ons bellen, e-mailen of uw vraag stellen via het invulformulier op de website. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.  

Wees niet langer onzeker over uw gras. Stap nu over naar kunstgras!

« Terug

Scroll naar boven