Welk kunstgras is geschikt voor intensief gebruik?

Er zijn veel soorten kunstgras. En dat is maar goed ook, want er zijn verschillende wensen. De een wil er gemakkelijk op kunnen rennen en de ander wil er vooral van genieten. In dit artikel leggen we uit welke soorten geschikt zijn voor de sier en welke voor intensief gebruik.

Sierkunstgras

Sierkunstgras is nauwelijks van echt gras te onderscheiden. Alleen in het gebruik merkt u het verschil. U hoeft het niet te sproeien, te maaien of bij te knippen. Het is heerlijk zacht en het ziet er het hele jaar mooi uit. Wat betreft de kleur en de lengte zijn er verschillende opties. Als u veel schaduw in de tuin heeft raden we een lichte kleur groen aan. Hierdoor zal uw tuin lichter en ruimer ogen. Schijnt de zon veel in de tuin? Dan raden we u een donkerdere kleur groen aan. Dit ziet er het meest natuurlijk uit in een lichte tuin.

U heeft ook keus tussen verschillende vezelhoogten. Spelen uw kinderen veel op het gras? Dan kunt u het beste voor lange vezels gaan. Mochten uw kinderen vallen tijdens het spelen, dan zal de landing zacht zijn. Als u meer van een strak gazon houdt, is een korter type kunstgras geschikt.

Tip: met mosdraad gaat krijgt het kunstgras een nog natuurlijkere uitstraling. De draad bootst mos na en voorkomt dat uw gazon er eenzijdig uitziet. Bovendien wordt uw grasmat er steviger van.

Intensief gebruik

Kunstgras voor intensief gebruik

Gaat u kunstgras vooral gebruiken voor voetbal, hockey, tennis of andere sporten? Dan hebben wij diverse soorten sport kunstgras in ons assortiment. Deze grassoorten zijn van hoge kwaliteit, voldoen aan de gestelde eisen die gelden in de sportwereld en voelen hard aan. Hard kunstgras is overigens ook uitermate geschikt voor op het balkon of het terras.

Zoekt u kunstgras voor een speelplaats? Dan is zacht kunstgras geschikter. Dit is een stuk veiliger voor kinderen. Om het nog veiliger te maken voor hen, bieden we shockpadplaten aan. Deze platen creëren extra demping.

Tussenvormen

We hebben ook tussenvormen in ons assortiment. Kunstgrassoorten die geschikt zijn voor in de tuin en die net wat harder zijn, zodat er ook op gerend kan worden. Laat u vooral adviseren. We helpen u graag. U bent van harte welkom om onze showroom te bezoeken, zodat u zelf de verschillende grasmatten kunt uitproberen.

Terug naar overzicht