Wanneer kunstgras vervangen?

Ook al heeft u uw kunstgras nog zo goed onderhouden, op een gegeven moment is het toch echt aan vervanging toe. “Na maximaal 20 jaar is de kleurechtheid van de grassprieten verdwenen. Door de zon, ofwel UV-schade, heeft het gras een doffe kleur gekregen, waardoor het er niet meer mooi en natuurlijk uitziet”, aldus kunstgrasspecialist Reinier Verhoeven.

“We raden het niet aan om de nieuwe mat op de oude ondergrond te leggen.”

Kunstgras vervangen

Bij Kunstgrasdepot vervangen we kunstgras op vakkundige wijze. We nemen de oude grasmat mee en plaatsen indien u dat wenst een nieuwe mat. “We raden het niet aan om de nieuwe mat op de oude ondergrond te leggen. Doordat we het oude kunstgras hebben weggehaald is deze ondergrond niet meer bruikbaar”, aldus Reinier. Door de jaren heen is de ondergrond namelijk instabiel geworden. Wij zullen het gazon opnieuw moeten uitvlakken en eventueel nog moeten ophogen met ophoogzand.

Lees verder ▼

PE en PP

Wellicht bent u toe aan een andere grasmat dan uw vorige, omdat uw behoeften zijn veranderd. Uw kinderen zijn bijvoorbeeld groter geworden en trappen graag een balletje in de tuin. Als u eerst een PE grasmat had, dan is het nu verstandig voor een grasmat te gaan met meer PP. Dit is een stevigere kunststof waardoor het gras beter rechtop blijft staan tijdens voetbal of andere spelletjes. Overigens zijn er in de afgelopen jaren nieuwe kunstgrassoorten op de markt komen die u misschien wel een stuk mooier vindt. Dus het is zeker de moeite waard om u opnieuw te oriënteren.

Showroom

Reinier: “Voordat klanten een nieuwe grasmat gaan kopen, bespreken we eerst uitvoerig hun ervaringen en wensen. Ook kunnen ze veel grasmatten uitproberen in onze showroom. Ze mogen erop zitten, lopen, liggen, rennen, kortom: het kunstgras beleven alsof ze thuis zijn. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de klant met een grasmat naar huis gaat die perfect op zijn of haar behoeften aansluit.”

Meer tips

Wilt u uw kunstgras vervangen? Neem dan vooral contact met ons op. We geven u graag tips of komen de grasmat zelf bij u vervangen. U geeft zelf aan in welke mate u ontzorgd wilt worden. Neem contact met ons op via de website of per telefoon. We zijn bereikbaar van dinsdag tot en met zaterdag.

Terug naar overzicht