Kunstgrasmatten kopen?

Wilt u gras in de tuin, maar ziet u op tegen het onderhoud? Of uw balkon opfleuren waar geen natuurlijk gras kan groeien? Kunstgras biedt talrijke opties! Kunstgrasmatten kopen kan in verschillende types, kleuren en diktes voor verschillende doeleinden. Lees hier verder voor het maken van de keuze die bij u past.

Kunstgrasmatten kopen

Wat zijn de voordelen van kunstgrasmatten kopen?

In de laatste jaren is kunstgras steeds populairder. Ook is de kwaliteit beter geworden waardoor het vandaag de dag bijna niet meer te onderscheiden is van echt gras. Een van de meest praktische voordelen is dat kunstgras bijna niet onderhouden moet worden – laat het zaaien, maaien, bemesten en besproeien dus maar zitten! Daarnaast beschadigd normaal gras makkelijk als er lange tijd iets op staat of kinderen en huisdieren op het gras spelen. Bij een kunstgrasmat is dit geen enkel probleem en kunnen uw kinderen of huisdieren zonder vieze kleren van het spelen in het gras naar binnen komen. Kunstgrasmatten kopen is ook een ideale optie voor plekken waar gras anders niet kan groeien, zoals op het balkon, in uw kantoor of winkel, of als vloerbedekking voor een evenement.

Kunstgrasmatten kopen: waar op te letten

Bij kunstgrasmatten kopen is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er veel verschillende soorten kunstgras zijn voor verschillende toepassingen. Kunstgrasdepot biedt speciale typen kunstgras aan voor in de tuin, voor balkon of dakterrasgekleurd kunstgras, en voor sport. Binnen deze categorieën zijn er ook nog tal van variaties. De verschillen zitten in:

  • Structuur
  • Sprietlengte
  • Dichtheid
  • Gewicht
  • Kleur

Structuur
Waar kunstgras voor sport stugger is zodat het geschikt is voor zwaar gebruik, is kunstgras in de tuin juist wat zachter zodat het fijn is om overheen te lopen of op te zitten. Binnen deze categorieën zijn er veel verschillende soorten, van zachtere naar hardere structuren. Ondanks dat sommige types kunstgras beter geschikt zijn voor bepaalde toepassingen, ligt de ideale structuur van kunstgras uiteindelijk aan uw persoonlijke voorkeur.

Sprietlengte
Kunstgras met kortere sprietlengte kan fijn zijn als u een zachte ondergrond zoekt voor kinderen om op te spelen of als groene vloer in een etalage. Als u meer richting de realistische soorten wil gaan, dan zijn langere sprieten vaak een betere optie. Het nadeel is wel dat bladeren en andere vuiltjes lastiger te verwijderen zijn uit langer kunstgras. Kunstgrasdepot heeft een ruim assortiment van kunstgras met sprietlengtes tussen 4 en 50 mm.

Dichtheid
De dichtheid van het aantal sprieten per vierkante meter verschilt per type kunstgras. Vaak ziet kunstgras met een hogere dichtheid er natuurlijker uit. Hogere dichtheid gaat echter wel vaak gepaard met een hoger prijskaartje. Kunstgrasdepot biedt veel verschillende soorten kunstgras aan, met tussen de 10.000 en 90.000 steken per m².

Gewicht
Het gewicht van een kunstgrasmat wordt beïnvloed door dichtheid, sprietlengte en het materiaal waarvan het gras gemaakt is. Soms wordt instrooizand gebruikt om extra gewicht toe te voegen en de kunstgrasmat te stabiliseren. Door extra gewicht blijft de kunstgrasmat beter liggen en komen er geen vouwen of kreukels in. Het gewicht van kunstgras bij Kunstgrasdepot ligt tussen de 0.78 en 3.3 kg per m².

Kleur
Door verschillende tinten groene grassprieten te gebruiken lijkt kunstgras meer op echt gras. Ook worden bruine of gelige draadjes, beter bekend als mosdraad, in het kunstgras verweven om het een nog natuurlijkere uitstraling te geven. Naast groen kunstgras biedt Kunstgrasdepot veel verschillende tinten kunstgras aan, van grijs en zwart tot roze en rood.

Kunstgrasmatten kopen - Tekst

Kunstgrasmatten kopen bij Kunstgrasdepot

Voor kunstgrasmatten kopen kunt u bij Kunstgrasdepot terecht voor bijna elk soort kunstgras. Vraag direct een offerte aan. Als u na het lezen van onze tips nog vragen heeft, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Komt u liever langs? In onze overdekte showtuin in Alblasserdam, waar ruim 25 soorten kunstgras uitgesteld staan, vindt u altijd een soort die bij u past. Wij nodigen u graag uit om te vertellen over uw wensen en behoeften op gebied van kunstgras. Uiteraard onder het genot van een lekker bakje koffie. Ook kunt u in onze showtuin vele soorten kunstgras zien en voelen. U mag erop zitten, lopen, liggen, rennen, kortom: u beleeft het kunstgras alsof u thuis bent. Zo zorgen wij dat u met een grasmat naar huis gaat, die perfect bij u past.

Wilt u het kunstgras door ons aan laten leggen? Dat is voor ons ook geen enkel probleem. Met onze aanlegservice ontzorgen wij u in alle werkzaamheden. Wij zorgen ervoor dat alles van A tot Z geregeld wordt!

Terug naar overzicht