Bestaande ondergrond verwijderen of aanpassen

In veel gevallen komt kunstgras in de plaats van natuurlijk gras. Voordat de nieuwe ondergrond voor het kunstgras aangebracht kan worden dient het natuurlijk gras te worden verwijderd. Natuurlijk materiaal kan anders gaan verteren, waardoor de ondergrond van het kunstgras verzakt.

Ligt er op dit moment een terras op de plaats waar het kunstgras komt? Dan kan deze eventueel blijven liggen. Belangrijk is wel, dat hier bovenop een laag ondergrond voor het kunstgras aangelegd wordt. De naden van de tegels zouden anders door het kunstgras heen zichtbaar en voelbaar kunnen worden. Let er dan wel op dat het kunstgras dus een stukje hoger komt te liggen dan het huidige terras.

Brekerzand als ondergrond aanbrengen

Welk zand onder kunstgras? De ideale ondergrond voor kunstgras is brekerzand. Dit voldoet namelijk aan alle gewenste eigenschappen. Het is makkelijk te egaliseren, stevig, goed waterdoorlatend en biedt onkruid weinig kans. Een laag van 5 centimeter kunstgras ophoogzand is voldoende wanneer de onderliggende grond goed water doorlaat. Anders is het aan te raden om 10 centimeter te hanteren. Gebruikt u een bestaand terras als ondergrond? Dan is een laagje van enkele centimeters vaak al voldoende voor een goede, egale ondergrond voor uw kunstgras.

Drukverdeeldoek op ondergrond leggen

Met alleen een laag brekerzand bent u er nog niet. Voordat de kunstgrasmatten erop kunnen, is het verstandig om een drukverdeeldoek op de ondergrond te leggen. Dit doek zorgt ervoor dat het kunstgras nog steviger en egaler komt te liggen en gaat tevens onkruid tegen. Het verdeelt bovendien de druk van voetstappen en materialen op het kunstgras, waardoor de ondergrond ontzien wordt.

Ondergrond kunstgras op balkon of dakterras

Kunstgras wordt natuurlijk niet alleen in de tuin aangelegd, maar ook op balkons en dakterrassen. Ook hier maakt een goede ondergrond kunstgras strakker, droger en zachter. Bij Kunstgrasdepot gebruiken we een shockpad als ondergrond voor kunstgras op balkons en dakterrassen. Dit is een drainagemat die tegelijkertijd voor een goede waterafvoer als een veilige ondergrond zorgt.

Ondergrond kunstgras zorgt voor veiligheid

Een goede ondergrond voor kunstgras is ook van belang voor de veiligheid van de gebruiker. Door de vlakke, naadloze ondergrond is het struikelgevaar nihil. En dankzij de dempende materialen, zoals het shockpad, landt u relatief zacht wanneer u toch zou vallen.

Meer informatie kunstgras ondergrond

Wilt u meer weten over de ideale kunstgras ondergrond? Neem dan vooral contact met ons op. Ons team staat u graag te woord.

Terug naar overzicht