Hoe kun je kunstgras onderhouden?

Kunstgras heeft weinig onderhoud nodig. U hoeft het niet te maaien, te sproeien, bij te zaaien, te bemesten of de randjes te knippen. Maar als u het helemaal niet onderhoud, dan kan de kwaliteit sterk achteruit gaan. In dit blog geven we u 6 belangrijke onderhoudstips.

“Klanten kunnen ons altijd bellen om tips. We vinden het belangrijk dat ze zolang mogelijk plezier kunnen hebben van hun grasmat.”

Kunstgras onderhouden: 6 tips

  • Tip 1: Verwijder de bladeren en takken met een hark, bladblazer of een bladzuiger. Zo voorkomt u dat het tuinafval gaat composteren. Ook zorgt u ervoor dat er geen zaadjes gaan ontkiemen op uw grasmat.
  • Tip 2: Verwijder onkruid, mos en algen. (Door een goede ondergrond en drainage kunt u grotendeels voorkomen dat er onkruid groeit. Lees hier meer: Wat is een ideale kunstgras ondergrond?
  • Tip 3: Misschien heeft u geen huisdieren, maar er komen regelmatig dieren in uw tuin die uitwerpselen laten liggen. Denk aan vogels, de kat van de buren, egels, enzovoort. Haal de uitwerpselen weg en spoel de bevuilde plek na met warm (niet te heet eerder lauw) water.
  • Tip 4: Voorkom dat er verf, zuur of lijm op uw kustgras komt. Houd dergelijke middelen altijd uit de buurt, anders kan uw kunstgras ernstig beschadigen.
  • Tip 5: Gebruik eens in de 2 tot 4 jaar instrooizand. Dit zorgt ervoor dat de sprieten goed overeind blijven staan. Verder zorgt het gewicht van het zand ervoor dat de mat goed blijft liggen.
  • Tip 6: Veeg het kunstgras meerdere keren per jaar goed op tegen de vleug in. Hierdoor zullen de vezels weer rechtop staan na intensief gebruik.
Lees verder ▼

Ons assortiment

“Klanten kunnen ons altijd bellen om tips. Wij weten exact wat ze wel en niet moeten doen en vinden het belangrijk dat ze zolang mogelijk plezier kunnen hebben van hun grasmat”, aldus kunstgrasspecialist Reinier Verhoeven. “Een goed onderhouden kunstgrasmat gaat doorgaans zo’n 15 tot 20 jaar mee. Na die tijd is hij niet meer mooi door verkleuring van de zon en moet de mat vervangen worden.” Is uw kunstgras aan vervanging toe? Bekijk ons assortiment eens. Wellicht zit er een mooie nieuwe grasmat voor u bij.

Terug naar overzicht