Valdemping

Veiligheid is erg belangrijk. Door valdemping te plaatsen onder uw kunstgras creëert u een zachtere en veiligere ondergrond. Daarnaast is valdemping ook nog eens egaliserend, druk verdelend en drainerend. Een product met vele voordelen, waar wij u graag meer over vertellen.

Valdemping

Wat is valdemping?

Valdemping bestaat uit platen gemaakt van gerecycled kunststof. Het materiaal is speciaal ontwikkeld om de klap van een valpartij op te vangen. Door het zachte materiaal zal de val gebroken worden. Hiermee wordt de kans op verwondingen verminderd. Valdemping wordt voornamelijk rondom speeltoestellen, speelvelden en trampolines geplaatst.

Bij het aanleggen van een speelplaats door gemeenten, sportclubs en scholen is het plaatsen van valdemping zelfs verplicht. Hierbij kan ervoor gekozen worden om de valdemping enkel te plaatsen op gevaarlijke plekken.

Valdemping bij speeltoestellen

Wanneer er speeltoestellen op het kunstgras geplaatst worden, is het verstandig om valdemping aan te brengen. Wij hopen natuurlijk dat uw kind zonder te vallen op het speeltoestel kan spelen. Maar om het zekere voor het onzekere te nemen wordt het plaatsen van valdemping sterk aangeraden. Door het gebruik van valdemping zal de schade bij een mogelijke val aannemelijk kleiner zijn. Valdemping wordt niet alleen rondom speeltoestellen aangeraden, maar ook rondom trampolines. Dit maakt het toestel een stuk veiliger voor kinderen.

Voordelen

Het grootste voordeel van valdemping onder kunstgras is natuurlijk de veiligheid die het product biedt. Maar valdemping biedt nog vele andere voordelen. Valdemping heeft een drainerende werking. Dit betekent dat water makkelijker wegloopt. Daarnaast voelt kunstgras door valdemping een stuk zachter aan. Ook is de druk op het kunstgras beter verdeeld. Hierdoor kunt u gerust tuinmeubelen of een opblaaszwembad op uw kunstgras plaatsen. Tot slot is valdemping verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Hierdoor kan valdemping altijd naar wens aangepast worden.

Kunstgrasdepot

Wij zijn een jong en dynamisch bedrijf dat zich richt op de in- en verkoop van kunstgras en valdemping. Wij zijn gevestigd in Alblasserdam, waar wij een ruime proeftuin in onze showroom hebben. Deze proeftuin geeft een perfect beeld van kunstgras en voor welke toepassingen het gebruikt kan worden. Bent u benieuwd naar kunstgras met valdemping? Kom gauw bij ons langs en laat u adviseren door ons team van experts. Bij vragen kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen. Wij beantwoorden uw vragen graag.

Terug naar overzicht