Wat zijn de voordelen van kunstgras?

Wilt u een mooie groen tuin? Maar geen tijd om deze te onderhouden?

Dan is kunstgras dé oplossing. We vertellen u graag meer over kunstgras en de vele voordelen van dit prachtige product.

Waarom kunstgras?

Als u een gazon in uw tuin wilt, heeft u drie opties. De eerste optie is om een gazon te zaaien. Het beste moment om te zaaien is in het voorjaar of in de nazomer. Ondanks dat een gazon zaaien niet erg moeilijk is, vergt het wel erg veel onderhoud. Daarnaast duurt het enige tijd voor er daadwerkelijk gras verschijnt. In de tussentijd moet de grond behandeld worden met o.a. kunstmest.

De tweede optie is het leggen van graszoden. Graszoden zijn brede lappen met grond en gras. Deze kan u op de grond leggen en vervolgens met een roller aandrukken. In de weken na het leggen van de zoden moet het gras goed onderhouden, gemaakt en bemest worden.

Het zaaien van een gazon en het leggen van graszoden kost dus erg veel tijd en vergt veel onderhoud. Tijd die niet iedereen heeft. In dat geval kan u kiezen voor kunstgras. Kunstgras biedt namelijk erg veel gemak doordat het niet gezaaid of bemest hoeft te worden. U hoeft alleen regelmatig het kunstgras te borstelen, zodat de sprieten mooi omhoog blijven staan.

Lees verder ▼

Nog veel meer voordelen!

Kunstgras is vooral erg gemakkelijk en onderhoudsvriendelijk, maar heeft daarnaast ook nog andere voordelen. Wij informeren u hier graag over!

  • Duurzaam: Kunstgras gaat niet achteruit met de tijd. Het kan lang blijven liggen zonder dat u het hoeft te vernieuwen. Kunstgras behoudt jarenlang dezelfde kwaliteit en groene uitstraling.
  • Kwaliteit: Het kunstgras van Kunstgrasdepot is van uitstekende kwaliteit. De grasmatten kunnen veel belasting aan. Zo kunt u er bijvoorbeeld zonder enige problemen een opblaaszwembad op zetten. Bij het weghalen van het opblaaszwembad hoeft u alleen het gras te borstelen en uw grasmat is weer als nieuw!
  • Veilig: Kunstgras is niet alleen duurzaam en van uitstekende kwaliteit, het is ook erg veilig. Zowel uw kinderen als uw huisdieren kunnen hier naar hartenlust op spelen. Er zitten geen losse stukjes die in de mond gestopt kunnen worden. En bij valpartijen zorgt de kunststof ondergrond voor een perfecte demping.

Kunstgras bij Kunstgrasdepot

Spreken de voordelen van kunstgras u aan? Dan bent u bij Kunstgrasdepot aan het juiste adres. Onze medewerkers adviseren u graag over de verschillende soorten en kunnen aan de hand van uw wensen de perfecte grasmat voorstellen. Wij maken het kunstgras voor u op maat, kunnen snel leveren en zorgen voor de bezorging en aanleg van het kunstgras. Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op of bezoek onze showtuin in Alblasserdam. Hopelijk tot snel bij Kunstgrasdepot!

Terug naar overzicht