Home ›› Kunstgras

Kunstgras: voor iedere wens de geschikte mat

Kunstgras is er in vele soorten en maten, bovendien is het een uitstekend alternatief voor natuurlijk gras en biedt een tal van voordelen: Het is onderhoudsarm, duurzaam, slijtvast, en wordt niet beïnvloed door weersomstandigheden. Door de vele soorten kunstgras bestaan er verschillende toepassingen op: sportvelden, in de tuin, op het balkon, en zelfs binnenshuis is kunstgras mogelijk! Door verbeterde technieken is het huidige kunstgras nauwelijks meer van echt gras te onderscheiden.

Bekijk ook onze

producten-tuin-kunstgras-1-kunstgrasdepot.jpg

Kunstgras voor in de tuin

Voor wie houdt van een natuurlijk uitzicht, comfort en luxe.

Lees meer
producten-balkon-kunstgras-1-kunstgrasdepot.jpg

Kunstgras voor op balkon/terras

Met ons kwalitatief hoogwaardig kunstgras maakt u van élk terras of balkon een oase van rust.

Lees meer
producten-gekleurd-kunstgras-kunstgrasdepot-2.jpg

Kleuren kunstgras

Voor op de beurs of de veranda? Voor elke toepassing de gewenste kleur!

Lees meer
instrooizand-2.jpg

Kunstgras Accessoires

Alle accessoires die van belang zijn bij het voorbereiden, installeren en onderhouden van uw nieuwe grastapijt.

Lees meer
producten-sport-kunstgras-1-kunstgrasdepot.jpg

Sportgras

Ideaal voor intensief gebruik, het is langer en kan beter tegen een stootje

Lees meer

Voor iedere tuin, balkon of sportveld is er een kunstgrassoort die daar het beste past. Wij maken kunstgras voor u op maat. De een associeert kunstgras met sport en de ander kent het alleen als decoratie in showrooms en op beurzen. Het vooroordeel dat kunstgras voor wateroverlast zorgt is achterhaald. Het kunstgras van tegenwoordig is waterdoorlatend en met de juiste ondergrond en drainage heeft u ook geen last van onkruid.

Kunstgras grote tuin
Offerte aanvragen

In sommige gevallen is kunstgras bijna niet van natuurlijk gras te onderscheiden. De diverse kunstgrassoorten verschillen in sprietlengte, kleur groen en aantal steken per vierkante meter. Voor in de tuin oogt kunstgras met veel steken per vierkante meter natuurlijker. Een hoge sprietlengte, de zogenoemde vezelhoogte, zorgt voor een minder strakke look. Valdemping en weerstand zijn eigenschappen die bij sportgras belangrijk zijn.

Op deze pagina vertellen wij u meer over kunstgras en waar en waarvoor u het allemaal kunt gebruiken. U krijgt antwoord op de volgende vragen:

  • Waar moet u rekening mee houden met kunstgras voor in de tuin?
  • Aan welke eisen moet sportgras voldoen?
  • Welke ondergrond heeft u nodig voor kunstgras op uw balkon?

Kunstgras

De toepassingen van kunstgras zijn tegenwoordig eindeloos. Behalve in tuinen en op sportvelden zie je steeds vaker kunstgras op balkons, in kantoren en op schoolpleinen. Het alternatief voor natuurlijk gras is onder meer onderhoudsarm, duurzaam en slijtvast. De uitstraling van de grasmat ondervindt weinig beïnvloeding door weersomstandigheden. Door innovatieve ontwikkelingen is het verschil tussen kunstgras en natuurgras soms niet te zien.

Voordat u gras in uw tuin gaat of laat aanleggen, is het aan te raden advies te vragen aan de specialisten van Kunstgrasdepot. Bij ons vindt u namelijk het grootste, beste en scherpst geprijsde assortiment dat u zich kunt wensen. Kom naar onze showroom! In onze proeftuin kunt u de verschillende soorten kunstgras bekijken, voelen en ruiken. Onze medewerkers kunnen u vertellen welk soort kunstgras bij uw wensen aansluit.

Kunstgras t stuk
Offerte aanvragen

Sportgras

Niet elke kunstgrassoort is geschikt voor op een sportveld of schoolplein. Per sport verschilt de ideale grasmat al. Welke eigenschappen maken kunstgras geschikt als sportgras? De weerstand van het gras is belangrijk voor zowel de bal als voor de sporters. Het gras moet de wendbaarheid van de sporter niet afremmen, want dat verhoogt de kans op blessures. Sportgras maakt draaibewegingen mogelijk. Bij sporten is de valdemping van de ondergrond belangrijk.Sportbonden stellen eisen aan kunstgras voor trainingen en wedstrijden. Zo heeft de KNVB een kunstgrasnorm voor voetbal. Wij bekijken welk soort gras aan de norm van uw bond voldoet.

Kunstgras voor op het balkon

Uitgekeken op de saaie tegels op uw balkon? Kies dan voor kunstgras als vloerbekleding. Door de waterdoorlaatbaarheid en slijtvaste eigenschap van kunstgras is het ideaal voor op het balkon. Voor het goed laten weglopen van regenwater is een goede ondergrond vereist. Voor op het balkon adviseren wij een shockpad. Dit is een drainagemat, die bovendien voor meer ventilatie en valdemping zorgt.

Wilt u meer informatie over kunstgras of wilt u kunstgras kopen? Kom dan vrijblijvend naar de showroom van Kunstgrasdepot. Indien de door uw gewenste soort op voorraad is, garanderen wij dat u het bij aanschaf op maat mee kunt nemen. Voor kunstgras tegen een scherpe prijs neemt u een kijkje in onze couponhal. Hier liggen restpartijen van verschillende soorten in diverse maten. Restanten gooien wij namelijk niet direct weg.

Offerte aanvragen

Bezoek onze showroom

Kom langs in onze showroom en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod van kunstgras!

Bekijk onze showroom
Scroll naar boven