Balkon inrichten

Lekker op het balkon zitten voelt extra fijn op een mooi ingericht balkon. Het is heerlijk toeven op een plek die aangenaam voelt. Een balkon inrichten is meer dan een tuinset en een plantenbak neerzetten. Een warm gevoel creëert u door de tegels te vervangen door kunstgras. Voelt gras op het balkon vreemd? Kies dan voor gekleurd kunstgras, dat is net zo waterdoorlatend als het normale groene kunstgras.

Het is een misverstand dat u automatisch van uw balkon kan genieten. De uitstraling van het balkon kan bijdragen aan een bepaald gevoel. Groen en beplanting geven een levendige touch, een loungebank creëert een relaxte sfeer. Uw balkon inrichten tot aangename plek? Bekijk de mogelijkheden met kunstgras voor uw balkon of dakterras!

We geven advies en tips die u helpen het balkon inrichten makkelijker te maken. Op deze pagina leest u alles over het inrichten van uw balkon. We vertellen u:

  • Hoe u van een kil balkon een aangename plek maakt.
  • Wat de voordelen zijn van kunstgras op het balkon.
  • Hoe creatief balkon inrichten iets toevoegt.
  • Dat (kunst)gras niet altijd groen hoeft te zijn.

Balkon inrichten

De aankleding van een balkon zorgt voor een aangename zitplaats. Veel mensen hebben moeite met een balkon inrichten. Soms komt dit door gebrek aan inspiratie, maar de mogelijkheden voor de inrichting van een balkon zijn ook niet altijd bekend. Het blijft meestal bij het aanschaffen van planten en tuinmeubelen. Vergeten wordt vaak dat u niet vast zit aan de stoeptegels als ondergrond, maar dat kunstgras ook tot de mogelijkheden behoort. Ook een betonnen balkon kan bedekt worden met kunstgras.

Bij kunstgras op het balkon of dakterras is het belangrijk voor de waterafvoer dat het kunstgras waterdoorlatend is. Het regenwater kan dan goed weglopen. Blijft regenwater op een kaal beton al liggen? Gebruik dan een shockpad als ondergrond. Dit is een drainagemat, die tevens zorgt voor meer ventilatie onder de kunstgrasmat. Bij het kiezen voor het soort kunstgras kunt u rekening houden met tuinmeubels. Deze zijn makkelijker te verschuiven op kunstgras met een lagere vezelhoogte.

Balkon Inrichten - Grijs kunstgras

Kunstgras muur

Bent u al tevreden over de vloer van uw balkon, omdat u er bijvoorbeeld steigerplanken heeft liggen? Met kunstgras aan de muur is een groen balkon inrichten ook mogelijk. In de stad is het fijn om op uw eigen balkon weer energie te krijgen door de groene look. Planten vergen onderhoud en gaan niet lang mee. Van kunstgras heeft u jaren plezier en het behoudt lang zijn kleur.

Balkon inrichten: gekleurd kunstgras

Kunstgras is bijna niet van natuurlijk gras te onderscheiden. Gras op het balkon is niet het eerste waar u aan denkt bij balkon inrichten. De voordelen van kunstgras op het balkon zijn aantrekkelijk; Het is slijtvast, waterdoorlatend en makkelijk in onderhoud. Met gekleurd kunstgras heeft u die voordelen, maar niet de ongewone look van gras op het balkon. Vier soorten kunstgras zijn in kleur leverbaar. De volgende kleuren zijn onder andere mogelijk: blauw, bruin, paars, rood, roze, wit, grijszilver en antracietzwart.

Wilt u meer ideeën voor uw balkon inrichten of klein balkon inrichten ideeën? Kom dan naar de showroom van Kunstgrasdepot. Zie en ervaar in onze proeftuin de mogelijkheden met kunstgras. Maak gebruik van onze bezorg- en aanlegservice. Kunstgrasdepot heeft jarenlange ervaring met de aanleg van kunstgras. We beschikken over vakkennis en de juiste materialen. De komende jaren ligt uw kunstgras er perfect bij.