Klein balkon gezellig maken met kunstgras en andere tips

Wilt u een klein balkon gezellig maken, maar bent u nog op zoek naar de beste manier waarop? Kunstgras biedt een ideale optie! Het geeft uw balkon direct een leuke sfeer en warme uitstraling. Zo heeft u in plaats van een saaie ondergrond van beton het hele jaar uw eigen groene perkje. 

Klein balkon gezellig maken - Project

Voordelen van kunstgras op uw balkon

Het grootste voordeel van kunstgras is dat het direct fleur geeft aan uw balkon. Waar normaal geen gras – of misschien ook wel planten – kan groeien, biedt kunstgras een perfect alternatief om uw balkon toch een stukje groener te maken. Maar tegelijk is dit slechts één van de vele kleurmogelijkheden van kunstgras. Juist voor een klein balkon gezellig maken kan het bijzonder mooi zijn om te kiezen voor antracietgrijs, zwart of bruin. Dat geeft uw balkon een wat luxere uitstraling.

Het is ook mogelijk om voor lichtere tinten te kiezen, zoals wit, zilver, grijs, of crème. Of als u juist iets opvallends wil, ga dan voor limoen, turquoise, roze, paars, geel, oranje en rood. Tot slot gaat kunstgras lang mee en is het zeer onderhoudsvriendelijk doordat het bestand is tegen alle weersomstandigheden en makkelijk is schoon te maken.

Klein balkon gezellig maken met kunstgras: welke praktische dingen moet u weten?

Als u van plan bent kunstgras aan te leggen op uw balkon is het belangrijk dat het kunstgras goed waterdoorlatend is, zodat regenwater goed kan weglopen. Is uw balkon niet helemaal gelijk en blijft regenwater sowieso al liggen? Wij adviseren u dan een zogenaamd ‘shockpad’ te leggen. Dit zorgt voor meer ventilatie onder het kunstgras, zodat het water makkelijker afgevoerd kan worden.

Ook de vezelhoogte (sprietlengte) van het kunstgras is belangrijk. Vaak staan er op het balkon tuinmeubelen. Deze zijn makkelijker te verschuiven wanneer u voor gras met een lagere vezelhoogte kiest. Bovendien is het makkelijker om kunstgras met lagere vezelhoogte schoon te houden.

Klein balkon gezellig maken: de 3 beste tips

Als u eenmaal een mooie ondergrond heeft gekozen, dan bent u toe aan het verder inrichten van uw balkon. Hier 3 van de beste tips:

1. Kies de juiste tuinmeubelen

Wat is een dakterras zonder dat u er lekker kunt zitten? Ga voor smalle en praktische meubels, zoals inklapbare stoelen, een klein bankje en bijzettafel. Zo houdt u nog ruimte over voor bijvoorbeeld planten.

Klein balkon gezellig maken - Idee

2. Maak gebruik van de wanden

Ga verticaal! Als de vloer van het balkon vrij blijft, dan lijkt het balkon automatisch een stuk ruimer. Gebruik daarom de wanden om planten op te hangen of neer te zetten in een stellage. Zo wordt het balkon nog groener maar behoudt u ruimte.

3. Verlichting

Een klein balkon gezellig maken gaat niet zonder sfeervolle lampen. Kies voor lampenslingers of lampjes die door zonlicht worden opgeladen. Zo kunt u ’s avonds nog een boek lezen of langer genieten van een drankje buiten.

Klein balkon gezellig maken - Voorbeeld

Klein balkon gezellig maken met kunstgras van Kunstgrasdepot

Wilt u een klein balkon gezellig maken met kunstgras? Vraag dan direct een offerte aan bij Kunstgrasdepot. Natuurlijk bent u ook welkom in onze overdekte showtuin in Alblasserdam, waar ruim 25 soorten kunstgras uitgesteld staan. Wij helpen u met het vinden van een soort die bij u past. Ook kunt u in onze showtuin vele soorten kunstgras zien en voelen, waardoor het maken van de juiste keuze nog eenvoudiger wordt.

Als u het kunstgras liever door ons laat leggen, kan dat gemakkelijk met onze aanlegservice. Onze professional zorgen ervoor dat alles vakkundig wordt aangelegd en u zich nergens meer zorgen over hoeft te maken.