Sport Kunstgras

de ideale ondergrond

De kans is groot dat uw favoriete sport beoefend wordt op kunstgras. Kunstgras voor sport en spel is een bijzondere variant van kunstgras en moet aan zeer specifieke eisen voldoen. Ook voor deze bijzondere kunstgrassoort kunt u bij Kunstgrasdepot terecht.

Enkele voordelen van kunstgras voor sport zijn:

  • Onderhoudsvriendelijk
  • Bestand tegen elk weer
  • Eenmaal belijnen
  • Strak veld

Wij bieden een uitgebreid assortiment aan sport kunstgras van professionele kwaliteit. Voor onder andere voetbal, hockey, tennis en multi sportvelden.

Kunstgras sport - Header

Assortiment

Toepassing
Eigenschappen
Echtheid
Zachtheid
Grashoogte
tot milimeter
Geschikt voor
Prijs per m2

Kunstgras op uw sportveld: De ideale keuze

Sinds de opkomst van sport kunstgras zijn er verschillende onderzoeken gedaan naar het spel op een kunstgras ondergrond. Via speciale camera’s en sensoren zijn verschillende factoren beoordeeld, zoals balbezit en het assistpercentage. De technische data liet geen aantoonbaar verschil zien tussen kunstgras en natuurgras. Sporten op kunstgras velden voelt dus niet anders aan dan sporten op natuurgras. Daarnaast heeft het onderzoek aangetoond dat het beoefenen van sport op kunstgras absoluut veilig is.

Sport kunstgras biedt juist vele voordelen. Zo is sport kunstgras erg onderhoudsvriendelijk. De sportvelden hoeven niet meer gemaaid te worden. Door het kunstgras te borstelen worden de grasmatten goed onderhouden. Omdat het kunstgras op sportvelden meer belast wordt dan kunstgras in de achtertuin, wordt wel aangeraden om het borstelen regelmatig uit te voeren.

Daarnaast is kunstgras voor sport en spel erg goed bespeelbaar. Het kunstgras creëert een egale ondergrond en kan tegen een stootje. Tevens bieden sportvelden van kunstgras een hoge speelcapaciteit. Dit betekent dat er ieder seizoen op gespeeld kan worden. Nog een groot voordeel: de sportvelden hoeven niet opnieuw belijnd te worden. De lijnen blijven voor altijd staan doordat deze in het grasveld getuft zijn.

Kunstgras sport - Tekst

Klein of groot

Of het nu gaat om een trapveldje voor achter in uw tuin of om een compleet voetbalveld, wij kunnen u overal in adviseren. Er zijn verschillende soorten sport kunstgras. Voetbal kunstgras is bijvoorbeeld heel anders van structuur dan hockey kunstgras. In onze showtuin kunnen wij dit uitgebreid uitleggen aan de hand van de verschillende soorten kunstgras. Hier kan u met eigen ogen en handen het kunstgras zien en voelen.

Aanlegservice

Het leggen van kunstgras is precisie werk. Daarom biedt Kunstgrasdepot een aanlegservice aan. Dan bent u ervan verzekerd dat het kunstgras vakkundig wordt aangelegd. Voor het aanleggen van uw kunstgras bieden wij een aantal mogelijkheden. U bepaalt zelf wat u wilt doen en wat u aan ons aanlegteam overlaat.

Kunstgras kopen doet u bij Kunstgrasdepot

Voor sport kunstgras bent u bij Kunstgrasdepot aan het juiste adres. Onze overdekte showtuin waar een ruim aanbod kunstgras uitgestald staat, biedt de mogelijkheid om het perfecte kunstgras voor uw situatie te vinden. Er zit altijd een soort tussen die bij u past! Graag nodigen wij u uit om ons uw wensen en behoeften op het gebied van kunstgras te vertellen.

Wij laten u graag onze vele soorten kunstgras zien en voelen. Doordat u erop mag zitten, lopen, liggen, rennen, et cetera kan u het kunstgras goed beoordelen. U gaat altijd met een grasmat naar huis die perfect bij u past en bij uw behoeften aansluit!