Hockey kunstgras velden

Kunstgras en hockey zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de introductie van het kunstgras hockeyveld is kunstgras niet meer weg te denken uit de hockeywereld. Hockey kunstgras bevordert het intensieve spel en de balcontrole. Kunstgrasdepot heeft sport kunstgras voor hockey en andere sporten in het assortiment.

Hockeyvelden hebben de kenmerkende cirkels voor beide doelen en behalve een middellijn ook 23-meter lijnen, of het nu een groen of blauw kunstgras hockeyveld is. Het is als zodanig herken- en bruikbaar. Een goed veld stimuleert het ultieme sport en spelplezier. Daarnaast is hockey kunstgras geschikt voor meerdere sporten. De weerstand van deze soort kunstgras is ideaal voor sporten met een kleine bal, zoals golf, hockey en tennis.

Hockey kunstgras - Voorbeeld

Hockey kunstgras

Hockey was een van de eerste sporten waar kunstgras veel werd gebruikt. Vanuit het honkbal in de Verenigde Staten kwam kunstgras in de jaren ’60 en ‘70 de sportwereld binnen. Hockey kunstgras werd gemeengoed en het verving vrij snel en in grote getale natuurlijk gras. De populaire ondergrond voor hockeyvelden is de laatste decennia doorontwikkeld.

Sommige kunstgrassoorten zijn speciaal voor hockey ontwikkeld. Hierdoor is de kwaliteit en levensduur van kunstgras hockeyveld enorm vooruitgegaan. De velden kunnen veel verduren. Raakt iemand de bal niet en slaat hij of zij met de stick hard tegen de grond, dan raakt het kunstgras niet direct ernstig beschadigd.

Sport kunstgras

De kwaliteit van het kunstgras hockeyveld van Kunstgrasdepot is eerste klas. De meeste soorten kunstgras hebben een kleurgarantie van minstens tien jaar. Speel kunstgras staat bekend om de demping. Deze verkleint de kans op blessures en voorkomt een harde landing als een speler te val komt. Sport kunstgras heeft miniem onderhoud nodig, in tegenstelling tot natuurlijk gras. Periodiek het kunstgrasveld instrooien met silicazand en opborstelen is voldoende om te zorgen dat de kwaliteit niet achteruit gaat.

Wij begrijpen dat verenigingen en organisaties de veiligheid van sportvelden belangrijk vinden en op de eerste plaats zetten. Kom langs voor een adviesgesprek op maat en bekijk de mogelijkheden voor hockey kunstgras in onze showroom. Ondanks dat de aanleg van sportvelden een enorme klus is, draaien onze hoveniers daar hun handen niet voor om. Met de aanleg- en bezorgservice van Kunstgrasdepot zorgen wij dat een hovenier bij u uit de buurt het veld of de velden perfect aanlegt.

Hockey kunstgras - Tekst

Hockey kunstgras: multisport

Het kunstgras hockeyveld is de ideale ondergrond voor meerdere sporten. Voor scholen en omnisportverenigingen raden wij hockey kunstgras aan. Wordt het veld voor zowel hockey, korfbal, tennis als voetbal gebruikt? Neem dan ‘allround’ kunstgras. Zoals de naam zegt, is deze door hockeyverenigingen veelgebruikte soort geschikt voor allerlei sporten en spellen. Zoek je specifiek tennis kunstgras of een kunstgras voetbalveld? Kijk dan in ons assortiment sport kunstgras.

Wilt u meer informatie over kunstgras hockeyveld? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek bij Kunstgrasdepot. Wij hebben ruim zeventig soorten kunstgras in ons assortiment, waaronder meer dan tien soorten sport kunstgras. Voor voetbal en tennis hebben wij specifiek kunstgras. Hockey kunstgras is een ideale ondergrond voor een sportveld waarop meerdere sporten wordt beoefend.