Kunstgras Sportveld

investering voor lange termijn

Sporten op kunstgras verschilt niet veel van sporten op natuurlijk gras. De kans op blessures is zelfs kleiner. Kunstgras is in de hockeywereld niet meer weg te denken. Bij korfbal, tennis en voetbal is de ondergrond in opkomst. De kwaliteit en structuur van speel kunstgras is in de laatste decennia sterk verbeterd. Voor sommige sporten zijn er speciale soorten kunstgras ontwikkeld. In andere gevallen kiest u kunstgras voor multisport.

Kunstgras is een goede ondergrond voor sport en spel. Het is weersbestendig, heeft weinig onderhoud nodig en is veilig voor gebruik. Wilt u kunstgras voor uw school of sportvereniging? Kunstgrasdepot geeft op basis van uw kunstgraswensen advies op maat.

Kunstgras sportveld - Side

Speel kunstgras

Voor diverse sporten zijn er speciale soorten speel kunstgras. De sport die het meest met kunstgras wordt geassocieerd is hockey. Lees hier meer over hockey kunstgras in het assortiment van Kunstgrasdepot. Ook verkopen wij speciaal tennis kunstgras. Een tennisbaan van kunstgras is onder meer beschikbaar in de kleuren rood en groen. Het rode kunstgras geeft de baan een professionele uitstraling en het groene kunstgras zorgt voor een strakke, verzorgde look.

Kunstgras voetbalveld

Een kunstgrasveld heeft voor steeds meer voetbalverenigingen een meerwaarde. Het veld is altijd bespeelbaar. Trainingen en wedstrijden kunnen, ondanks de weersomstandigheden, doorgang vinden. Een kunstgras voetbalveld heeft minder onderhoud nodig dan een veld van natuurlijk gras. Speel kunstgras periodiek instrooien met silicazand zorgt dat de vezels (grassprieten) omhoog blijven staan.

De vereniging hoeft niet meer op zoek naar een lijnenkalker. In het kunstgras voetbalveld worden bij aanleg de belijning verwerkt. Na de zomerstop of een regenbui hoeft er geen vrijwilliger in de weer met een kalkmachine. Grasmaaien is natuurlijk ook niet meer nodig bij een kunstgrasveld. Kunstgras heeft wel onderhoud nodig, maar niet heel veel. Het heeft een hoge speelcapaciteit. Het veld opborstelen bevordert de levensduur van het kunstgras.

Kunstgras sportveld - School

Speel kunstgras: scholen

Behalve voor het sportveld kunnen basisscholen speel kunstgras ook gebruiken voor op het schoolplein bij de glijbaan of schommels. Het heeft weinig onderhoud nodig, is weersbestendig en raakt niet snel beschadigd. Kunstgras is veilig, vanwege de demping; het verzacht na een val de landing. Daarnaast is kunstgras schoon, waardoor kinderen na het speelkwartier niet onder de modder in de klas zitten.

Wilt u meer informatie over speel kunstgras? Neem contact op met Kunstgrasdepot of kom langs in onze showroom in Alblasserdam. Wij geven advies op maat. Kijk in onze couponhal voor de scherpst geprijsde kunstgras restanten. Hier ligt kwalitatief hoogwaardig kunstgras, van zowel grote maten als kleine maten, voor de allerlaagste prijs. De restanten zijn niet beschadigd of eerder gebruikt, maar zijn uit ons assortiment door de nieuwe collectie.