Kunstgras Tennisbaan

investering voor lange termijn

Tennisbanen van kunstgras zijn in opkomst. Het gebruik van kunstgras in hockey en voetbal neemt al jaren toe. Door die sporten en de technische ontwikkelingen is de kwaliteit van kunstgras als sportondergrond hard vooruit gegaan. Tennis kunstgras heeft een ideale vezelhoogte, wrijving en demping om een lekker balletje te slaan.

Een strakke tennisbaan waar geen water op ligt, nodigt uit voor een potje tennis. Tennis kunstgras heeft minder onderhoud nodig dan tennisbanen van natuurlijk gras of gravel. Af en toe een beetje zand instrooien en de baan opborstelen, meer is niet nodig. Daarnaast vervagen de lijnen van de tennisbaan ook niet. Tennissen op een baan van kunstgras is minder zwaar dan op gravel.

Kunstgras tennisbaan - Side

Tennis kunstgras

Tennissers merken wel snel het verschil tussen de gemiddelde gravelbaan en tennis kunstgras. Gravel is zwaar om op te spelen en door de wrijving verliest de tennisbal veel snelheid. Op kunstgras heeft de bal een heerlijke stuit en u beweegt zelf ook soepeler. Kunstgras als ondergrond verkleint de kans op blessures en is veilig voor kinderen. Water blijft niet liggen op tennis kunstgras doordat de tennisbaan op een ondergrond van brekerzand is aangelegd. Het regenwater loopt hierdoor eenvoudig weg.

Sport kunstgras

Kunstgrasdepot heeft zeventig soorten kunstgras in het assortiment, waaronder minstens tien soorten sport kunstgras. Naast tennis kunstgras verkopen wij hockey kunstgras en kunstgras voor golf en voetbal. De meest gebruikte soort kunstgras voor hockey is ook te gebruiken voor multisport. Deelt uw vereniging de sportvelden met clubs uit een andere sport off zoekt u een veld voor een omnisportvereniging of een school? Kunstgrasdepot helpt u verder en geeft u advies op maat.

Speel kunstgras is veilig om op te sporten en spelen door de zachte demping. Valt u of glijdt u uit, dan verzacht de ondergrond de val. Uw tenniskleding blijft wit na een uitglijder op kunstgras, in tegenstelling tot een valpartij op gravel. Veel lopen op tennis kunstgras veroorzaakt geen lelijke drukplekken. Het kunstgras blijft er met miniem onderhoud jarenlang goed uitzien.

Kunstgras tennisbaan - Project

Tennis kunstgras op maat

Uiteraard is tennis kunstgras voorzien van permanente belijning. De afmetingen van de kunstgras tennisbanen voldoen aan de normen van de nationale tennisbond (KNLTB). Afhankelijk van het soort kunstgras dat u kiest, is de baan leverbaar in de kleuren rood en groen. Wij adviseren een combinatie van beide kleuren voor een mooie kunstgras tennisbaan: binnen de belijning rood kunstgras, buiten de belijning groen.

Sport en spel

De demping van kunstgras breekt zoals gezegd een val. Dat maakt het een geschikte en veilige ondergrond voor speeltuinen en schoolpleinen. Kunstgrasdepot heeft in het assortiment shockpadplaten zitten. Deze platen zorgen voor extra demping en verzachten de eventuele val, zodat de kinderen zich minder bezeren.

Wilt u meer informatie over tennis kunstgras? Neem contact op met Kunstgrasdepot of kom langs in de showroom. Kunstgrasdepot verkoopt meer dan zeventig soorten kunstgras voor diverse toepassingen. Naast kunstgras voor sport en spel verkopen wij kunstgras voor in de tuin, op kantoor of op beurzen. Ook is kunstgras te gebruiken voor verticale tuinen, de manier om een stedelijke omgeving van groen te voorzien.