Kunstgras voetbalveld

investering voor lange termijn

Tegenwoordig is kunstgras niet meer weg te denken uit de voetbalwereld. Een kunstgras voetbalveld is een investering voor de lange termijn.

Voetballen op kunstgras biedt veel voordelen. Een voetbalveld van natuurlijk gras heeft veel onderhoud nodig en is door weersomstandigheden niet altijd bespeelbaar. Een kunstgras voetbalveld is strak en vlak, scheelt in de onderhoudskosten en verkleint de kans op verstoring van het trainingsschema.

Kunstgrasdepot heeft in het assortiment ook kunstgrasvelden voor hockey, tennis en andere sporten.

Kunstgras voetbalveld - Side

Voetbalveld van kunstgras

Kunstgras gaat jaren mee en Kunstgrasdepot biedt tien jaar garantie op de verkleuring van de grasmat. Wij hebben sport kunstgras van professionele kwaliteit voor een scherpe prijs. De onderhoudskosten van de velden zijn voor veel voetbalclubs reden om te kiezen voor kunstgras. Kunstgras heeft wel onderhoud nodig, maar veel minder dan natuurlijk gras. Wij adviseren onder andere de grasmat jaarlijks te behandelen om vorming van algen en mossen te voorkomen.

Veel voetbalclubs hebben jarenlange ervaring in het goed onderhouden van hun speelvelden met natuurlijk gras. Sommige verenigingen hebben zulke goede velden dat wedstrijden alleen niet doorgaan bij algehele afgelasting. De velden behouden de topkwaliteit door ze buiten de wedstrijden om te ontlasten. In die gevallen hebben de trainingsvelden een grote intensiteit te verduren.

Voor een van de trainingsvelden is een kunstgras voetbalveld een optie. De trainingen kunnen met een kunstgrasveld gedurende de winterstop altijd doorgang vinden. In sommige gemeenten kunnen verenigingen ook subsidie voor een kunstgrasveld aanvragen. Deelt uw vereniging het sportpark met verenigingen in een andere tak van sport? Overweeg de aanleg van een gezamenlijk kunstgrasveld voor multisport.

Kunstgras voetbalveld - Project

Sport kunstgras

Er is niet één soort sport kunstgras. Bij natuurgras zijn de verschillen tussen de sportvelden van hockey, tennis en voetbal ook vrij groot. Dit geldt dus ook voor speel kunstgras. De vezelhoogte (sprietlengte) van sommige soorten kunstgras voetbalveld is 40 millimeter. Hockey kunstgras heeft in de meeste gevallen een vezelhoogte van 10 millimeter. Tennis kunstgras heeft een vezelhoogte van 20 millimeter. Bent u op zoek naar een kunstgrasveld om meerdere sporten op te beoefenen, voor bijvoorbeeld een omnisportvereniging of een middelbare school? Dan adviseren wij het ‘Allround’ kunstgras. Deze is geschikt voor multisport. Veel hockeyvelden zijn van ‘Allround’ kunstgras. Deze kunstgrassoort is verkrijgbaar in de kleuren antraciet, blauw, geel, groen, wit en zwart.

Kunstgras voetbalveld: belijning

Voor het spelen van competitiewedstrijden op kunstgras heeft het voetbalveld belijning nodig. Maak een afspraak voor een adviesgesprek bij Kunstgrasdepot. Samen met u bekijken wij de mogelijkheden voor uw vereniging of organisatie. Wij kunnen kunstgras inclusief belijning leveren. De aanleg- en bezorgservice van Kunstgrasdepot zorgt dat het kunstgras voetbalveld perfect komt te liggen. De belijning op het kunstgras voldoet aan de afmetingen in de regelementen van de KNVB.

Wilt u meer informatie over kunstgras voetbalveld? Neem vrijblijvend contact op met Kunstgrasdepot of bekijk de verschillende soorten kunstgras voor sport en spel in onze showroom in Alblasserdam. Kunstgrasdepot verkoopt eersteklas kunstgras voor zowel de particuliere als zakelijke markt. Wij hebben meer dan zeventig soorten kunstgras in ons assortiment. Behalve kunstgras voor sport verkopen wij ook kunstgras voor in de tuin, op het balkon, dakterras of voor op beurzen.