Kunstgras tuin

Onderhoudsvriendelijk groen

Wilt u graag een mooi groen gazon, maar heeft u weinig tijd om deze te onderhouden? Dan is kunstgras voor uw tuin de perfecte oplossing! Door kunstgras te leggen geniet u van een groen en onderhoudsvriendelijk gazon gedurende het hele jaar:

  • Nooit meer grasmaaien
  • Geen onkruidgroei
  • 10 jaar garantie

Daarnaast is kunstgras niet meer van echt gras te onderscheiden. Bekijk hieronder welke grastapijt voor buiten het best aansluit op uw wensen. Kom gerust bij ons langs in de overdekte showtuin om het kunstgras zelf te ervaren. Wij voorzien u graag van waardevol advies.

Kunstgrasdepot heeft voor iedereen en elke tuin passend kunstgras in het assortiment.

bekijk ons kunstgras
of advies aan huis
Kunstgras tuin - Header
Kunstgras tuin - Header

Assortiment kunstgras voor tuin

25% december korting

Toepassing
Eigenschappen
Echtheid
Zachtheid
Grashoogte
tot milimeter
Geschikt voor
Prijs per m2

Waarom kunstgras in de tuin een goede keuze is

Wilt u graag een gazon in uw tuin? Dan heeft u drie verschillende opties. De eerste optie is het zaaien van een gazon. Dit kunt u het beste in het voorjaar of in de nazomer doen. Een gazon zaaien is niet moeilijk, maar vergt wel veel onderhoud. Het duurt enige tijd voordat er daadwerkelijk gras verschijnt. In de tussentijd moet de grond behandeld worden met o.a. kunstmest.

Een andere optie is om zelf graszoden te leggen of te laten leggen. Graszoden zijn brede lappen met grond en gras. Deze lappen kunt u op de grond leggen en vervolgens met een roller aandrukken. In de weken na het leggen van de zoden moet het gras goed onderhouden, gemaakt en bemest worden.

Omdat een gazon zaaien en graszoden leggen veel werk en onderhoud vereist, kiezen veel mensen voor kunstgras. Kunstgras biedt namelijk heel veel gemak en hoeft niet gezaaid of bemest te worden.

Op de meeste soorten tuin kunstgras van Kunstgrasdepot ontvangt u een garantie van minimaal 10 jaar. Deze garantie is van toepassing op verkleuring en het loslaten van vezels. Met een assortiment van ruim 70 soorten kunstgras, elk met een andere eigenschap, zit er altijd iets moois voor u tussen.

Kunstgras tuin - Tekst

Voordelen van kunstgras in de tuin

  • Onderhoudsvriendelijk: Zoals eerder benoemd, is kunstgras bovenal erg gemakkelijk. Het onderhoud is minimaal en u heeft er eigenlijk geen omkijken naar!
  • Lange levensduur: Kunstgras gaat niet achteruit met de tijd en kan dus lang blijven liggen zonder dat u het hoeft te vernieuwen. Kunstgras behoudt jarenlang dezelfde kwaliteit en groene uitstraling.
  • Bestand tegen hoge belasting: Onze kunstgras matten zijn van uitstekende kwaliteit waardoor ze veel belasting kunnen hebben. Zo kunt u er bijvoorbeeld zelfs een opgeblazen zwembad op zetten in de zomer. Bij het weghalen van het bad, moet het gras alleen opgeborsteld worden en ziet het er weer als nieuw uit!
  • Kind- en diervriendelijk: Zowel uw kinderen als uw huisdieren kunnen geheel veilig op het kunstgras spelen. Er zijn geen losse stukjes die in de mond gestopt kunnen worden en ook bij een valpartijtje zorgt de kunststof voor een perfecte demping. Het is daarom ook ideaal voor een speeltuin.

Verschillende soorten kunstgras

Wanneer u kunstgras in uw tuin plaatst ziet het eruit als een groene grasmat. Maar wist u dat er veel verschillende soorten, hoogtes en diktes zijn? Zo zijn er bijvoorbeeld allerlei verschillende vezelhoogtes. Deze variëren van 20 mm tot 50 mm. Ook in het gewicht en het aantal steken per vierkante meter zijn er verschillende mogelijkheden.

Deze mogelijkheden zijn afhankelijk van hoe u kunstgras wilt toepassen. Neem meteen een kijkje in onze uitgebreide kunstgrascollectie, en ontdek binnenkort zélf de voordelen van kunstgras in uw tuin!

Kunstgras bij Kunstgrasdepot

Wilt u graag kunstgras kopen voor in uw tuin? Dan bent u bij Kunstgrasdepot aan het juiste adres. Onze medewerkers adviseren u graag over de verschillende soorten en kunnen aan de hand van uw wensen de perfecte grasmat voorstellen.

Kunstgrasdepot maakt het kunstgras voor u op maat, kan snel leveren en kan ook kunstgras laten leggen. Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Hopelijk tot snel bij Kunstgrasdepot!

meer infromatie
Kunstgras tuin - FAQ

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van kunstgras?

Enkele voordelen van kunstgras zijn:

- Gehele jaar een mooie groene tuin
- Makkelijk in onderhoud
- Lange levensduur

Lees hier meer over de voordelen.

Waar moet je op letten bij het kopen van kunstgras?

- Kies het juiste type kunstgras voor uw gebruik en toepassing

- Structuur: Kies bij sporten voor stugger kunstgras en in geval van een tuin voor een zachtere structuur.

- Sprietlengte: De lengte heeft invloed op de realistische uitstraling van kunstgras.

- Dichtheid van de mat: Ook dit bepaald hoe echt kunstgras eruit ziet.

Wat is de beste ondergrond voor kunstgras?

De beste ondergrond voor kunstgras is brekerzand. Dit voldoet namelijk aan alle gewenste eigenschappen:

- Egaal en stevig
- Waterdoorlatend
- Onkruid werend

Lees hier meer over een goede kunstgras ondergrond.

Wat kost het leggen van kunstgras?

Voor het aanleggen van kunstgras bieden wij verschillende mogelijkheden. De prijs hangt af van het aantal m2 en de werkzaamheden die nodig zijn.

Bekijk hier onze legservice met prijzen.

Hoe moet je kunstgras onderhouden?

Kunstgras heeft weinig onderhoud nodig. Wel adviseren wij het volgende om de levensduur te bevorderen:

1: Verwijder bladeren en takken
2: Verwijder onkruid, mos en algen
3: Haal uitwerpselen van dieren weg
4: Voorkom verf, zuur of lijm
5: Gebruik eens in de 2 tot 4 jaar instrooizand
6 Veeg het kunstgras meerdere keren per jaar goed op tegen de vleug in

Met bovenstaande tips blijft uw kunstgras in topconditie en behoudt u de mooie uitstraling.

Gratis advies aan huis
Donderdag 6 oktober zijn wij gesloten!

 

Aankomende donderdag zijn wij gesloten.

We verwelkomen u graag weer vanaf vrijdag in onze showroom.