Assortiment kunstgras voor tuin

Toepassing
Eigenschappen
Echtheid
Zachtheid
Grashoogte
tot milimeter
Geschikt voor
Prijs per m2

Kunstgras tuin

Onderhoudsvriendelijk groen

Wilt u graag een natuurlijk groen gazon, maar heeft u weinig tijd om deze te onderhouden? Dan is kunstgras voor uw tuin de perfecte oplossing! Met kunstgras geniet u gedurende het hele jaar van een groen en onderhoudsvriendelijk gazon:

  • Nooit meer grasmaaien
  • Geen onkruidgroei
  • 10 jaar garantie

Kunstgras is niet meer van echt gras te onderscheiden. Bekijk hieronder welk grastapijt voor buiten het beste aansluit op uw wensen. Of kom bij ons langs in de overdekte showtuin om het kunstgras zelf te ervaren. Hier voorzien wij u graag van waardevol advies. U kunt ook gratis kunstgras stalen meenemen om het thuis rustig te bekijken.

Kunstgras tuin - Header
Kunstgras tuin - Header

Waarom kunstgras in uw tuin?

Wilt u graag een gazon in uw tuin? Dan heeft u drie verschillende opties. De eerste optie is het zaaien van een gazon. Dit kunt u het beste in het voorjaar of in de nazomer doen. Een gazon zaaien is niet moeilijk, maar vergt wel veel onderhoud. Het duurt enige tijd voordat er daadwerkelijk gras verschijnt. In de tussentijd moet de grond behandeld worden met o.a. kunstmest.

Een andere optie is om zelf graszoden te leggen of te laten leggen. Graszoden zijn brede lappen met grond en gras. Deze lappen kunt u op de grond leggen en vervolgens met een roller aandrukken. In de weken na het leggen van de zoden moet het gras goed onderhouden en bemest worden.

Omdat een gazon zaaien en graszoden leggen veel werk en onderhoud vereist, kiezen veel mensen voor kunstgras. Kunstgras biedt namelijk heel veel gemak en hoeft niet gezaaid of bemest te worden. Zo kun je ook als je weinig tijd hebt voor de tuin of geen fysiek werk kan leveren, genieten van een mooi groen veld.

Op de meeste soorten van ons tuin kunstgras ontvangt u een garantie van minimaal 10 jaar. Deze garantie is van toepassing op verkleuring en het loslaten van vezels. Met een assortiment van ruim 70 soorten kunstgras, elk met een andere eigenschap, zit er altijd iets moois voor u tussen.

Kunstgras tuin - Tekst

Voordelen van kunstgras in de tuin

Wat de belangrijkste voordelen zijn van kunstgras? We hebben het onderstaand voor u opgesomd.

Onderhoudsvriendelijk:
Zoals eerder benoemd, is kunstgras bovenal erg gemakkelijk. Het onderhoud is minimaal en u heeft er eigenlijk geen omkijken naar!

Lange levensduur:
Kunstgras behoudt jarenlang dezelfde kwaliteit en groene uitstraling. Hierdoor kan het dus lang blijven liggen zonder dat u het hoeft te vernieuwen.

Bestand tegen hoge belasting:
Onze kunstgras matten zijn van uitstekende kwaliteit waardoor ze veel belasting kunnen hebben. Zo kunt u er bijvoorbeeld zelfs een opgeblazen zwembad op zetten in de zomer. Bij het weghalen van het bad, moet het gras alleen opgeborsteld worden en ziet het er weer als nieuw uit!

Kind- en diervriendelijk:
Zowel uw kinderen als uw huisdieren kunnen geheel veilig op het kunstgras spelen. Er zijn geen losse stukjes die in de mond gestopt kunnen worden en ook bij een valpartij zorgt de kunststof voor een perfecte demping. Het is daarom ook ideaal voor een speeltuin.

Met andere woorden. Kunstgras zorgt dat u het gehele jaar kunt genieten van een groen gazon. Waarbij u geen rekening hoeft te houden met bijvoorbeeld grasmaaien, besproeien en verder onderhoud. U bent de buur waar het gras altijd groener is!

Verschillende soorten kunstgras

Wanneer u kunstgras in uw tuin plaatst ziet het eruit als een groene grasmat. Maar wist u dat er veel verschillende soorten, hoogtes en diktes zijn? Zo zijn er bijvoorbeeld allerlei verschillende vezelhoogtes. Deze variëren van 20 mm tot 50 mm. Ook in het gewicht en het aantal steken per vierkante meter zijn er verschillende mogelijkheden.

Deze mogelijkheden zijn afhankelijk van hoe u kunstgras wilt toepassen. Neem meteen een kijkje in onze uitgebreide kunstgrascollectie en ontdek binnenkort zélf de voordelen van kunstgras in uw tuin!

Kunstgras bij Kunstgrasdepot

Wilt u graag kunstgras kopen voor in uw tuin? Dan bent u bij Kunstgrasdepot aan het juiste adres. Onze medewerkers geven advies op maat over de verschillende soorten. Aan de hand van uw wensen wordt de perfecte grasmat voorgesteld.

Kunstgrasdepot maakt het kunstgras voor u op maat, levert snel en kan ook kunstgras aanleggen. Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Hopelijk tot snel bij Kunstgrasdepot!

meer infromatie
Kunstgras tuin - FAQ

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van kunstgras?

Enkele voordelen van kunstgras zijn:

- Gehele jaar een mooie groene tuin
- Makkelijk in onderhoud
- Lange levensduur

Lees hier meer over de voordelen.

Waar moet je op letten bij het kopen van kunstgras?

- Kies het juiste type kunstgras voor uw gebruik en toepassing

- Structuur: Kies bij sporten voor stugger kunstgras en in geval van een tuin voor een zachtere structuur.

- Sprietlengte: De lengte heeft invloed op de realistische uitstraling van kunstgras.

- Dichtheid van de mat: Ook dit bepaald hoe echt kunstgras eruit ziet.

Wat is de beste ondergrond voor kunstgras?

De beste ondergrond voor kunstgras is brekerzand. Dit voldoet namelijk aan alle gewenste eigenschappen:

- Egaal en stevig
- Waterdoorlatend
- Onkruid werend

Lees hier meer over een goede kunstgras ondergrond.

Wat kost het leggen van kunstgras?

Voor het aanleggen van kunstgras bieden wij verschillende mogelijkheden. De prijs hangt af van het aantal m2 en de werkzaamheden die nodig zijn.

Bekijk hier onze legservice met prijzen.

Hoe moet je kunstgras onderhouden?

Kunstgras heeft weinig onderhoud nodig. Wel adviseren wij het volgende om de levensduur te bevorderen:

1: Verwijder bladeren en takken
2: Verwijder onkruid, mos en algen
3: Haal uitwerpselen van dieren weg
4: Voorkom verf, zuur of lijm
5: Gebruik eens in de 2 tot 4 jaar instrooizand
6 Veeg het kunstgras meerdere keren per jaar goed op tegen de vleug in

Met bovenstaande tips blijft uw kunstgras in topconditie en behoudt u de mooie uitstraling.