Kunstgras kwaliteit: bij Kunstgrasdepot bent u aan het juiste adres

Wanneer u op zoek bent naar kunstgras voor in uw tuin, is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit! Kunstgras van hoge kwaliteit is namelijk niet altijd vanzelfsprekend. Om u te behoeden voor misstappen, vertellen we u graag waar u op moet letten bij het uitkiezen van kunstgras. Zo weet u zeker dat het gekozen kunstgras geschikt is voor uw situatie. Wij helpen u bij het maken van de beste keuze!

Kunstgras Kwaliteit - Project

Kunstgras kwaliteit: de verschillen

Kunstgras voor in uw tuin koopt u niet zomaar. Het is belangrijk om goed te vergelijken en uw wensen op een rijtje te zetten. Het is namelijk zonde als u uiteindelijk niet tevreden bent met het gras dat u koopt. Er zit namelijk verschil in de verschillende soorten kunstgras kwaliteit. Zo is er budget kunstgras maar zijn er ook luxere varianten. Een groot verschil tussen budget en luxe kunstgras is het aanbod. Zo is er weinig keus aan budget kunstgras. Als u dus specifieke wensen heeft, zal het moeilijk zijn om een budget variant te vinden. Luxer kunstgras is in allerlei maten te maken en naar wens verkrijgbaar. Budget kunstgras is ook vaak alleen via internet te bestellen. Terwijl luxer kunstgras ook thuis aangelegd kan worden.

Kwaliteit herkennen

Naast de verschillen in gebruik van kunstgras, kunt u de verschillen in kwaliteit ook vaak zien. Zo bestaat kwalitatief kunstgras vaak over meerdere kleuren vezels. Door bruin en groen door elkaar te gebruiken, wordt een extra dimensie in het gras gecreëerd. Hierdoor lijkt het kunstgras nog slechter te onderscheiden van echt gras. Daarnaast is de ondergrond van kwalitatief goed kunstgras ook steviger. Bij budget kunstgras kan het voorkomen dat er stukjes loslaten. Dit is iets wat u kunt voorkomen door kunstgras van goede kwaliteit te kopen. Zelfs bij slecht weer laten de matten niet los en blijft het kunstgras er mooi uit zien.

Vezeldichtheid van kwaliteit kunstgras

Niet alleen de vezelkleur is een belangrijk kenmerk van kwalitatief hoogstaand kunstgras. Ook de vezeldichtheid is erg belangrijk bij de kwaliteitsbepaling. Een hoge dichtheid betekend een betere kwaliteit. De hogere dichtheid van de vezel geeft het kunstgras een natuurlijke uitstraling. Hierdoor is het kunstgras nog minder goed te onderscheiden van echt gras.

Vezellengte van kwaliteit kunstgras

Daarnaast is de vezellengte van het kunstgras erg belangrijk. Een hoge vezellengte zorgt voor fijn aanvoelend kunstgras. Daarnaast zorgt een hoge vezellengte voor een natuurlijke uitstraling waardoor het kunstgras net op echt gras lijkt. Ook zorgt een hogere vezellengte voor demping. Hierdoor kunnen kinderen en dieren fijn op de kunstgrasmatten spelen.

Kunstgras Kwaliteit - Voorbeeld

Toepassingen & kwaliteit

Als u kunstgras gaat uitkiezen, is de kwaliteit vaak afhankelijk van de toepassing waar u het wil neerleggen. Kunstgras is voor verschillende doeleinden te gebruiken:

  • In de tuin
  • Op het balkon of dakterras
  • In de speeltuin
  • Op het sportveld
  • In de winkel
  • In de sportschool
  • In het bedrijf
  • Op evenementen

Wanneer u het wilt gebruiken in de tuin, is de kunstgras kwaliteit anders dan wanneer u een balkon wilt bekleden. Het verschil kan o.a. zitten in de vezeldichtheid. Wanneer de vezeldichtheid hoger is, geeft het gras veel demping en voelt het zachter aan. Voor bijvoorbeeld een achtertuin is een hoge vezeldichtheid dus gewenst in verband met spelende kinderen of huisdieren. Wanneer u een sportschool wilt bekleden, zal u ook bij een luxere variant uitkomen. In een kantoortuin of op een beursstand is dit iets minder belangrijk waardoor er kansen liggen bij goedkopere grassoorten.

Kunstgras bij Kunstgrasdepot!

Voor het beste kwaliteit kunstgras bent u bij Kunstgrasdepot aan het juiste adres. Een goed onderhouden kunstgrasmat van deze kwaliteit gaat doorgaans zo’n 15 jaar tot 20 jaar mee.

We vertellen u graag meer over het kunstgras dat past bij uw wensen. Een passend advies vinden we erg belangrijk, zo maakt u uiteindelijk de juiste keuze. Daarnaast leveren we snel én leggen we zelfs het kunstgras aan bij u in de tuin.

Uitgevoerde projecten

Wij hebben de afgelopen jaren door heel Nederland projecten uitgevoerd. Denk hierbij aan tuinen, balkons en sportvelden. Bekijk de projecten om een beeld te krijgen van ons werk en de echtheid van kunstgras. Door onze veelzijdige projecten zit er altijd wel één tussen die overeenkomt met de toepassing die u wilt.

Aanleggen kunstgras

Het aanleggen van kunstgras kunt u zelf oppakken, maar ook door ons laten uitvoeren. Dankzij samenwerking met hoveniers bent u verzekerd van een professionele aanleg.

Bezoek onze showtuin

Onze showtuin in gelegen in Alblasserdam. Hier presenteren wij onze kunstgrassoorten. Kom het kunstgras bekijken en voelen. Zo zult u zien dat wij hoge kwaliteit leveren. Van kunstgras voor uw tuin tot gekleurd kunstgras voor op een balkon. Wij hebben een zeer divers assortiment voor u. Samen vinden we kunstgras dat volledig aansluit bij uw wensen. Bij aankoop ontvangt u 10 jaar garantie.

Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan nu contact met ons op en wie weet tot snel bij Kunstgrasdepot!

Kwaliteit kunstgras - Showtuin
Vakantiesluiting!

 

Van 27 juli tot en met 4 augustus zijn wij i.v.m. vakantie gesloten.

 

Vrijdag 5 augustus zijn wij weer geopend!