Kunstgras muur: basis voor verticale tuin

begroeiing in de buurt

Weinig groen in het straatbeeld geeft vaak een troosteloos of negatief gevoel. De combinatie van betegelde voortuinen en minder groen in de openbare ruimte zijn een paar van de oorzaken. Een kunstgras muur oftewel verticale tuin zorgt voor begroeiing in de straat, terwijl het niet ten koste gaat van ruimte. Kunstgras aan de muur biedt meerdere voordelen: het heeft weinig onderhoud nodig en bevordert het welzijn van de buurtbewoners. Het is ook mogelijk om kunstgras binnenshuis aan de muur te bevestigen.

De terugkeer van groen in stadswijken krijgt de laatste jaren weer meer prioriteit van gemeentebesturen, architecten en projectontwikkelaars. Het tekort aan woningen zorgt dat ruimte vooral benut wordt voor woningbouw en minder voor groen. Het gebrek aan groen in woonwijken kan van negatieve invloed zijn op het welzijn van de inwoners. Met een kunstgras muur benut u weinig ruimte voor zichtbare begroeiing in de buurt. Deze verticale tuinen kunt u prachtig laten ontwerpen.

Kunstgras muur - Kunstgrasdepot

Kunstgras muur

Een tuin is voor de meeste mensen een stukje grond met gras en planten. Maar het kan ook anders: de verticale tuin tegen bijvoorbeeld een muur, gevel of schutting. De kunstgras muur heeft een ondergrond die zorgt dat planten kunnen groeien en tevens de begroeiing ondersteunt. Kunstgras aan de muur vraagt in tegenstelling tot een standaard horizontale tuin weinig onderhoud.

Niet afhankelijk van water en licht

Voor een verticale tuin is kunstgras aan de muur ideaal. Natuurlijke grassen en planten zijn sterk afhankelijk van water en licht. Dat is niet stimulerend voor muurbegroeiing. De kunstgras muur blijft groen in iedere omgeving, ongeacht de temperatuur en de hoeveelheid lichtinval. Zo zorgt u met weinig inspanning voor een stukje groen in de buurt.

Muur Kunstgras - Kunstgrasdepot

Kunstgras muur positief voor gezondheid

Het stukje kleur dat kunstgras aan uw muur geeft, zorgt voor het nodige groen in een bebouwde omgeving. Daarom is een kunstgras muur ook ideaal voor bedrijfspanden. In de meeste steden is er eigenlijk te weinig ruimte voor groen. Uit diverse onderzoeken blijkt het verband tussen gezondheid en de hoeveelheid groen in de omgeving. Een tekort aan groen in iemands omgeving kan leiden tot lichamelijke en geestelijke klachten. Kunstgras aan de muur fleurt niet alleen het straatbeeld op, maar geeft ook het persoonlijke welzijn een boost!

Kunstgras aan de muur

Verticale tuinen kunnen behalve aan buitenmuren en schuttingen ook binnen worden gerealiseerd. Kunstgras aan de muur is geschikt voor bijvoorbeeld hotellobby’s, kantoorpanden en winkelcentra. Het is een onderhoudsvriendelijke oplossing. Hierdoor maakt u nauwelijks kosten als de kunstgras muur er eenmaal is. Kunstgrasdepot biedt talloze servicemogelijkheden, zo kunt u gebruik maken van een persoonlijk advies aan huis en een professionele legservice wanneer u kiest voor kunstgras.

Wilt u meer informatie over kunstgras aan de muur? Neem vrijblijvend contact op met Kunstgrasdepot of maak een afspraak om de diverse kunstgrassoorten te bekijken. Wij zijn een jong en dynamisch bedrijf. Kunstgrasdepot richt zich sinds 2014 op de in- en verkoop van kunstgras. Wij verkopen eerste klas kunstgras aan zowel consumenten als professionele gebruikers. In onze vestiging in Alblasserdam geven wij u, door middel van een ruime proeftuin in de showroom, een perfect beeld van hoe kunstgras is en voor welke toepassingen het kan worden gebruikt.