Home ›› Zelf Kunstgras Aanleggen

Zelf kunstgras aanleggen? Lees onze tips!

Kunstgras aanleggen is een klus waarbij nauwkeurigheid zeer belangrijk is. Voor een mooi eindresultaat zijn een aantal zaken cruciaal. Zo is het van belang dat u ervoor zorgt dat het kunstgras op een waterdoorlatende en gelijkmatige onderbouw komt te liggen. Zonder goede onderbouw zal het gras met de ondergrond meebewegen en kunnen er oneffenheden ontstaan. Gaat u kunstgras aanleggen over een groot oppervlak? Dan dient u meerdere banen aan elkaar te bevestigen. Dit is best ingewikkeld. En als het fout gaat is het lastig om het te herstellen. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe u het beste kunstgras kunt aanleggen. Zo krijgt u een prachtig, groen gazon waar u jarenlang van geniet.

Kunstgras aanleggen Kunstgrasdepot

Zelf kunstgras aanleggen: wat heeft u nodig?

Voor u aan het kunstgras aanleggen begint, legt u eerst de juiste gereedschappen en benodigdheden klaar. U heeft de volgende zaken nodig: werkhandschoenen, lijm of kleefband, trilapparaat, drainagezand, ophoogzand, stanleymes, U-pennen, waterpas, schep, kruiwagen, drukverdeeldoek, kunstgrasbezem en silicazand. Veel van deze benodigdheden kunt u vinden bij onze kunstgras accessoires.
Bekijk onze kunstgras accessoires 

Kunstgras aanleggen stap voor stap

  • Kunstgras aanleggen begint met het inrijden van 2 soorten zand: 1/3 drainagezand voor de afvoer van regenwater (drainage), en 2/3 ophoogzand om de ondergrond stabiel te maken.
  • Gebruik een trilapparaat om het zand te laten inklinken. Hierdoor wordt het een harde laag. Op deze harde laag zal het kunstgras goed blijven liggen.
  • Pak een waterpas en vlak het zand daarmee uit. Zo wordt het oppervlak egaal.
  • Gebruik een drukverdeeldoek en leg deze op de ondergrond. De drukverdeeldoek zorgt voor stabiliteit en egaliteit. Ook voorkomt deze doek dat er onkruid door het grastapijt heen groeit.
  • Als de onderbouw goed ligt, kunt u het kunstgras aanleggen. U rolt het gras uit en snijdt het af met een stanleymes. Probeer altijd via de onderkant te snijden. Zo voorkomt u dat u de vezels beschadigt. Als u meerdere banen snijdt, zorg er dan voor dat de grassprieten dezelfde kant op wijzen. Zo ontstaat er geen kleurverschil. Vervolgens maakt u de matten aan elkaar vast met kleefband of lijm.   
    Kunstgras aanleggen grasmat Kunstgrasdepot
  • Maak het kunstgras vast met U-pennen. Deze plaatst u iedere 100 centimeter tussen de vezels aan de randen van de mat.
  • Strooi het kunstgras in met silicazand. Deze zandsoort zorgt ervoor dat uw grasmat mooi blijft liggen. Ook de vezels blijven goed omhoog staan.
  • Veeg met een bezem tegen de vezels in. Zo verspreidt u het zand goed.

Kunstgrasdepot contact kunstgras aanleggen

Kunstgras laten aanleggen door Kunstgrasdepot?

Wilt u het kunstgras aanleggen aan een andere partij overlaten? Kunstgrasdepot heeft jarenlange ervaring. We werken secuur en snel. Als wij uw kunstgras mogen aanleggen weet u één ding zeker: dat het de komende jaren perfect ligt en mooi blijft onder alle weersomstandigheden.

Voor onderhoudswerkzaamheden kunt u ook bij ons terecht. Bent u ook benieuwd naar het kunstgras dat wij in ons assortiment hebben? U bent van harte welkom in onze showroom. Hier kunt u vele soorten kunstgras bekijken en uitproberen.

Neem contact met ons op!

Scroll naar boven