Stappenplan kunstgras aanleggen

Kunstgras zelf aanleggen - Stap 1

Stap 1 Een juiste ondergrond

Verwijder het oude gras en graaf de grond 8 tot 10 cm uit vanaf de bovenkant van het straatwerk. Egaliseer de grond en vul het op met ophoogzand.

Kunstgras zelf aanleggen - Stap 2

Stap 2 Egaliseren en aftrillen zandbed

Wanneer het zand is aangebracht zorgt u dat het zand goed verdicht, dit doet u met een trilmachine. Egaliseer dan het zandbed, het is erg belangrijk dat het zandbed mooi vlak ligt. Egaliseer het zandbed ±2 cm onder de bovenkant van het straatwerk.

Kunstgras zelf aanleggen - Stap 3

Stap 3 Aanbrengen drukverdeeldoek

Rol het drukverdeeldoek uit op het zandbed. Loop voorzichtig over het zandbed heen, dit voorkomt oneffenheden. Zet het drukverdeeldoek op de hoeken vast met U-pennen.

Kunstgras zelf aanleggen - Stap 4

Stap 4 Kunstgras leggen

Rol het kunstgras uit en zorg dat de vleugrichting de juiste kant op ligt. Trek de eventuele vouwen eruit en snijd het kunstgras netjes opmaat af.

Kunstgras zelf aanleggen - Stap 5

Stap 5 Naden verlijmen

Wanneer uw kunstgras bestaat uit meerdere stukken dan verlijmt u de stukken aan elkaar. Dit is een precisie klus. Zorg dat het kunstgras netjes naast elkaar ligt en met de juiste afstand van elkaar. Leg het kunstgras niet te dicht of te ver van elkaar.

Kunstgras laten leggen stap 6

Stap 6 Kunstgras vastzetten

Na het verlijmen van het kunstgras zet u het kunstgras vast met U-pennen, sla de pennen om de 50cm langs de randen in het kunstgras.

Kunstgras zelf aanleggen - Stap 7

Stap 7 Kunstgras invegen

Na het vastzetten adviseren wij om het kunstgras in te vegen met silicazand. Het zand zorgt dat de mat zwaarder wordt waardoor het kunstgras beter blijft liggen en dat de vezels beter overeind blijven staan.

Kunstgras zelf aanleggen - Stap 8

Stap 8 Genieten!

Het werk zit er nu op! Pak wat te drinken en geniet van het kunstgras!

Bezoek onze showtuin

Uit een ruim assortiment kunstgras is het soms moeilijk kiezen. In onze showtuin adviseren wij u graag over de diverse opties en mogelijkheden op het gebied van kunstgras.

In deze ruime proeftuin kunnen klanten het kunstgras zien, ruiken en voelen. Omdat elk stukje nu eenmaal anders is.

Op onze website kunt u alvast een kijkje nemen, om een glimp op te vangen van ons kunstgras. Maar kom ook vooral gezellig langs in Alblasserdam, spontaan of op afspraak. Of kies voor advies aan huis.

Kunstgras zelf leggen - Showroom